Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym ze swojego touringa wyciągnąć klapę bagażnika w celu usunięcia rdzy i polakierowania całego elementu. Będę to robił pierwszy raz. Czy ktoś mógłby mi udzielić szczegółowych rad, jak ją wykręcić i wyjąć, abym się z tym nie męczył, ani niczego nie schrzanił? Bardzo pomocna będzie też instrukcja, jak zdjąć tapicerkę i wyjąć inne elementy tejże klapy. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady!

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo jeżeli chodzi o klapy które już są zardzewiałe to naprawa nie pomoże bo rdza powróci. I taka klapę trzeba wymienić na nową.
Opublikowano
Pordzewiala jest tylko troche, dopiero zaczyna pod szybą i pomiędzy łączeniami. Oczywiście przed lakierowaniem będzie należycie odczyszczona a ewentualnie wypiaskowana. W przeszłości pozbywałem się już gorszych ognisk z innych aut, więc nie sądzę aby był to problem. Jest to natomiast pierwsza moja Bawara i pierwszy raz będę wyciągał klapę, więc potrzebuję porady.