Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Dzisiejszego dnia postanowiłem zamontować w swojej jedynce halogeny, jako że takich wcześniej nie było, zakupiłem używane na allegro wraz z mocowaniami i niezbędnymi śrubkami.

Wpadłem też na pomysł, że trzeba wymienić włącznik świateł, gdyż w oryginalnym w miejscu włącznika halogenów pozostała tylko zaślepka.

Wszystko bylo ok, halogeny pasują nowy włącznik też, ale jest jeden problem. A mianowicie nie mogę doszukać się pod maską przewodów do halogenów.

Byłem pewien że BMW jak to solidna firma puści wiązkę, a niewykorzystane kabelki będą gdzieś umiejscowione. Dodam, że taka sytuacja miała miejsce nawet w polonezach.

No i klapa, halogeny nie działają - bo nie ma ich do czego podłączyć. Fakt iż po wymianie wyłącznika i po wciśnięciu włącznika halogenów na desce rozdzielczej zaświeca się ikona halogenów, ale co mi z tego skoro lampy nie świecą.

Kompletnie nie wiem co zrobić.

POMOŻCIE!

Z góry dziękuje

Opublikowano
może po prostu spytaj w ASO o kabelki. Nie powinien to być majątek.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
No wlaśnie to nie Polonez, bardzo możliwe że nawet jak by były kabelki to halogeny by Ci się nie zapliły. Zaraz wyskoczy błąd świateł albo inne pierdoły. Dowiedz się czy nie trzeba tego zaprogramować

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w moim aucie też nie ma halogenów a zastanawiam sie nad ich zamontowaniem. U siebie do E91 znalazłem taki zestaw doposażeniowy w katalogu części:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E91/Touring/Europe/320d-M47N2/LHD/N/2005/december/browse/lighting/installing_set_fog_lamps/

W zestawie są lampy dwie + zestaw wiązek + jakies paski mocujące przewody, chyba coś w rodzaju "tyrtyrek" + instrukcja. Całość kosztuje ok 600 zeta, Same lampy na allegro są po 100 zeta sztuka, zestaw przewodów z ASO to 117 PLN. Trzeba jeszcze doliczyć nowy przełacznik świateł z przyciskiem do halogenów.

U mnie też nie ma żadnych kabli poprowadzonych, trzeba je doprowadzić i gdzieś sie wpiac. Co CI powiedział specjalista znający sie na temacie?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Siema, jak nie uda Ci sie mnie złapać na gg to opisuje po krótce: trzeba się wpiąć w moduł ,puścić kable do halogenów i zakodować w module halogeny i tyle.

Co do samych halogenów to ja osobiście znalazłem swoje na allegro, używki b.ładne, tylko jak już znajdziesz swoje to pamiętaj, aby kupić w zestawie z mocowaniami tzn. nie kup gołych lamp bo nie będziesz miał do czego przymocować. U mnie te mocowania wyglądały mniej więcej jak plastikowe trójkąty, do których najpierw mocujesz samą lampę, a później dopiero całość do zderzaka.

Koszt lamp 300pln - komplet + żarówki+mocowania

Włącznik 220pln

MAGIK 200

W sumie: 720pln, w sumie to w ASO nie szukałem, ale to co masz wygląda ok. Jak kupisz i zamontujesz - daj znać:)

Do MAGIKA mam 100KM, gość jest ze Słubic, ale jak się umówisz to zrobi tą instalacją od ręki.

pozdrawiam

Opublikowano

gdzie jest ten moduł halogenów umiejscowiony? widze, ze koleś Ci dorabiał instalacje, w ASO do kupienia za 117 PLN.

Same halogeny to 280 PLN ale na allegro nie mogłem znaleźć przełącznika pod światła z ksenonami i samopoziomowaniem, wszystkie byly z pokrętlem

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

poszukałem troche w katalogu i ten moduł co jest potrzebny przy dokładaniu halogenów już jest, chodzi o Footwell module control light. Są różne moduły w różnym wariancie wyposażenia. Zauważyłem, ze numer czesci jest ten sam dla auta z ksenonami i halogenami oraz dla auta z ksenonami i bez halogenów. Zatem wychodzi na to, ze wystarczy kupić lampki, wiązke i włącznik świateł z przyciskiem do przednich halogenów.

Niestety nie moge dostać tekiego na allegro, są tylko do wersji bez ksenonów czyli z pokrętłem wysokosci świateł. gdyby ktoś miał, słyszał o taki włączniku do auta z ksenonami to prosze o info.

Opublikowano

Natek,

ja jak sobie robilem przeciwmgielne z tylu bo mam wersje usa to tez musialem zmienic ten przelacznik i kupilem uzywany na allegro za 100zł, akurat jak ja kupowalem to sporo bylo takich do wersji z ksenonami bez pokretla, tylko, ze spotkala mnie niemila niespodzianka bo przyciski nie laczyly, widocznie byl zalany i moj mechanik polecil zakup przelacznika w aso, koszt nieduzy bo cos ponad 300zl wiec lepiej nie ryzykuj z uzywanymi tylko smigaj do aso

pozdrawiam

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano
z uzywanym zawsze jest ryzyko ale z allegro 100 zeta ok a z ASO już 385 jak pamietam