Skocz do zawartości

Brak cieplego powietrza z nawiewow 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam pytanie otoz w moim bmw nie leci cieple powietrze do kabiny , autko rozgrzane temp ustawiona na 26 stopni a z nawiewow leci chlodne powietrze.

Dodam jeszcze ze pokretlo od cieplego/zimnego powietrza dosyc ciezko sie przekreca i czasami przeskakuje, jak sciagnalem srodkowa kratke to zauwazylem ze pare zebow pod pokretlem jest pozaginanych i nie da sie ich naprostowac, moze to jest przyczyna ze nie naciaga sie linka? ale nie wiem to moja sugestia dlatego prosze o porady.

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano
witam! rozebralem kratke nawiewu i boczek pod schowkiem i sie okazalo za linka od pokretla cieplo/zimno nie moze naciagnac ani popchac bialego platiku ktory jest przyczepiony do konca linki i ten buialy element otwiera cieple lub zimne powietrze, jak reka przekrece ten plastik to wszystko dziala idealnie leci i cieple i zimne takze zlokalizowalem usterke. Pytanie jest takie czy dostane gdzies ten bialy element bo on jest na zebach popekany i wszystko sie slizga i dlatego linka nie daje rady, gdzie wogole szukac tej czesci , serwis czy szroty aha i jak ta czesc sie nazywa bo nie mam pojecia. Z gory dzieki pozdro