Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem przy dodaniu gazu słychać wyrażny dzwiek powietrza, ktorego wcześniej nie było oraz i jakby mocy były nico mniej. Razem z tym pojawia sie płyn od wspomagana zaraz przy wlewie od wspomagania i za kazdym razem kiedy przeczyszcze na nowo sie pojawia.A wspomaganie chodzi normalnie.
Opublikowano
A zauważyłeś mocniejsze dymienie?? Oprócz tego incydentu z płynem wspomagania i jeżeli dymi Ci mocniej przy mocnym bucie to może to być nieszczelność w dolocie. Przejrzyj wszystkie gumowe węże, złączki itd zaczynając od turbiny aż do kolektora. Słyszałem też o pęknięciach intercoolera, ale to mało prawdopodobne. Na początek sprawdź to co napisałem wyżej. A może nieszczelność jest gdzieś przy zbiorniczku wspomagania i wygląda, że to z niego cieknie, a to mogą być opary z dolotu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzwięk powietrza pochodził z pękniętej gumowej rury od EGR.A płyn od wspomagania uciekał prawdopodobnie przez korek i go wymieniłem narazie jest ok.