Skocz do zawartości

Na gazie chodzi super, na benzynie go przydusza! - is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie na gazie idzie jak malowany - sekwencja - jestem bardzo zadowolony, ale na benzynie potrafi go przydusić na pół sekundy co jakiś czas. Co myślicie Help Hilfe Ajuto ;)
Opublikowano
Kolego "supersupe " ja też mam podobny problem i właśnie mam problem z odpalaniem tzn odpala OK ale poźniej na benzynie przydusza go jak tylko przerzuci na gaz to super! Jeżeli to wtryskiwacze to mozna użyć jakiejś chemii do przeczyszczenia?
Opublikowano
Kolego "supersupe " ja też mam podobny problem i właśnie mam problem z odpalaniem tzn odpala OK ale poźniej na benzynie przydusza go jak tylko przerzuci na gaz to super! Jeżeli to wtryskiwacze to mozna użyć jakiejś chemii do przeczyszczenia?

kolego jak tak jest to prawdo podobnie juz wtryski do wymiany a jak wspomniales ze jeszcze masz gaz to napewno jedz do speca i podlacz sie pod kompa pokaze ci ktore wtryski padly mialem podobny problem z 1.6 m40 gaz robi swoje no i hehe

Opublikowano
Kolego zapomniałem dodać że u mnie dzieje się tak tylko jak jest zimny :) a co z tą chemią?
jak jest zimny to0 paliwo paliwo nie jest rozgrzane i wolniej paruje apozatym jest dawana wieksza dawka bo to jest rozruch jka jest si9lnik cieplejszy to wiadomo bedzie lepiej chodzil bo parowanie jest lepsze mialem taki sam problem okazalo sie ze jest to sonda lambda i i dwa wtryskiwacze ktore lały a nie dawaly mgielki jesli chcesz sprawdzic wtryskiwacze to wez wymontuj listwe ustaw kartke papieru przed nimi i wlacz zaplon zobaczysz wtedy jak wyglada wtrysk na takiej podstawie teorytycznie zobaczysz co sie dzieje bo zawsz mopze byc walnieta sonda lambda . a spalanie benzyny czasem ci nie wzroslo???? a co do chemi jezeli masz pewnosc ze wtryski sa zabrudzone to kiedy miales wymieniany filtr paliwa?? a chemi8a to polecam srodek STP do wtryskow albo ValVoline dzialaja ale nie daje ci gwarancji ze pomoze bo poprostu wtryski moga nie dzialac prawidlowo
Opublikowano
Witam, filtr paliwa wymieniłem z rok temu, więc tego nie biore pod uwage, a czy te wtryski to ciężko zdemontować? Może zaczne od chemii, najwyżej przytkam wtrysk ale będzie jedna robota później. bo tak to teraz wyciągać i wlać stp i potem znowu gdyby mi przytkał wtrysk :/ zauważyłem jeszcze jeden objaw gdy mam około pół baku benzyny to zecydowanie lepiej odpala i mniejsze jest przyduszanie czy to ma jakiś wpływ? Spalanie nie wzrosło.
Opublikowano
moze slabe cisnienie pompa paliwa daje a do kiedy zaczely sie u ciebie te problemy???? wtryski sa na listwie wtryskowe latwo sie je demontuje. co do chemi to jest tak ze jak wtrysk leje to nic nie pomoze pokombinuj masz kilka obcji do wyboru sam zdecyduj..