Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zaczynam przygodę z motoryzacją i BMW1 116i, szukam dobrych (najlepiej oryginalnych) dywaników. Gdzie mógłbym zakupić gumowe? dobrze wycięte? czy w salonie dostanę gumowe?ewentualnie jak to cenowo wygląda.

Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ NA IDIOTYCZNE MOJE PYTANIA...ALE ZROZUMCIE :)

Opublikowano

Na Allegro firmy Petex. Koszt ok. 80 zł za komplet. Planuje je kupić do swojego, ale dopiero w przyszłym miesiącu. Dywaniki są za wzór oryginalnych tzn. kształt, także będą dobrze wyprofilowane.

W salonie też dostaniesz, ale cena będzie co najmniej 2x większa.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Tydzień temu zakupiłem na Allegro gumowe dywaniki firmy Petex....cena 85 zeta.

Bardzo dobrze wykonane, skrojone na miarę....kupilem bez zaczepów, troche sie ślizgają więc jeżeli mam doradzić to kup sobie z zaczepami.

pozdr,

Opublikowano
Czy to prawda, że się ślizgają? Bo jak tak, to może faktycznie rozejrzę się za takimi z jakimiś zaczepami. Z tego co się orientuję, to oryginalne gumowe dywaniki nie mają zaczepów, które uniemożliwiałyby przesuwanie się dywanika.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Widać, że będę w mniejszości ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem gumowych dywaników. Jak dla mnie są niepraktyczne w szczególności zimą, kiedy wnosimy śnieg do środka auta. Stoi w nich woda w próba jej wylanie przeważnie kończy się rozlaniem wody po wykładzinie.

Jeżeli mogę coś doradzić, to proponuję wykładzinowe z gumowym spodem i tylko oryginały ... podróby na allegro nieudolnie próbują je naśladować ...

Opublikowano
ja do swojej e87 mam na lato dywaniki a na zime gumowce :) wszystko to dostałem do auta gdy kupowałem dywaniki mam oryginalne i na lato jak i zimę na drugiej stronie mają w rogach rzepy które przyklejają się do materiału na podłodze w samochodzie i co ważne nie przesuwają się , sam kiedyś kupiłem jakieś z allegro też niby polecali ale już nigdy wiecej nie kupie na allegro takich rzeczy ślizgają się , wykonanie , zapach . Wole wydać raz a dobrze niż co sezon zmieniać dywaniki i wyjdzie mnie na to samo lub drożej
Opublikowano
Czy ktoś może jednoznacznie powiedzieć czy te dywaniki firmy Petex ślizgają się czy nie? Przeglądam aukcje i tam dużo jest tych dywaników i gratis dają stopery z tym że nie bardzo widzę otwory gdzie miałby by pasować no i montaż tych stoperów... widać jakby wkręcało się je w matę podłogi..

E30, E36, E60, E87, F48