Skocz do zawartości

Przygoda z sarna rozbite szkło lampy przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakieś 30 min temu miałem nie miłą przygode z sarna uderzyłem w nią przy jakiś 60 70 na godzine i mam zbite szkło od obudowy prawej przedniej lampy a ksenon mam cały. Ktoś mi doradził że nie musze kupowac całej lampy że można zamówić samo szkło czy tak można dodam że jeszcze dostał spryskiwacz ...

Bardzo prosze doradzcie mi co mam teraz zrobic wolałbym nie kupowac całej lampy

Na allegro znalazłem takie coś http://allegro.pl/item761333259_bmw_3_e46_coupe_szklo_reflektora_oryginal.html jeżeli to od lampy xenon to czy moge kupić samo to zamiast całej lampy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spokojnie możesz wymienić sam klosz, o ile nie było uszkodzeń reszty reflektora. Sprawdź też, czy uszczelka cała, bo przy wszelkich przygodach lubi się psuć i potem pięknie lampa paruje wewnątrz po deszczu.

A szkło jest takie samo dla lampy z xenonem i bez.

Opublikowano

Jak narazie w ASO powiedzieli mi 320zł za samo szkło/plastik reflektora.

Poszukam gdzieś indziej mam nadzieje że w miare szybko dostane to poza ASO a moze jakis kolega z forum ma na zbyciu ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz. Swoją drogą w zeszłym roku takie szkło w ASO Smorawiński stało za 160 zł/szt.