Skocz do zawartości

320d spryskiwacze Xennon- czestotliwosc ich pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !

Panowie prosze mi powiedziec czy zawsze kiedy pociagam do siebie dzwignie spryskiwacza szyby przedniej powinny sie tez właczyc spryskiwacze xennon ?

U mnie wyglada to tak ze tylko co kilka "myć" szyby, rownoczesnie "myją" sie tez xennony...hmmmm Mam cos nie tak, czy tez ze wzgladów oszczednosci płynu tak to ma działac ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Warunek włączone światła pozycyjne lub mijania, wtedy co każde 5 włączenie spryskiwaczy zostaną uruchomione spryskiwacze xenonów. Jest to jak najbardziej przemyślane i obliczone w sposób obiektywny dla zużycia płynu, gdyż jakby spryskiwacze xenonów działały za każdym pryśnięciem szyby po 10 pryśnięciach nie miałbyś już płynu. Pompa xenonów ma taka wydajność, że w ciągu 20 sek potrafi wywalic cały zbiornik :D
Dolo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisał Dodo- pierwsze spryskanie po włączeniu świateł a potem co 5-te.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Dziwne , mi spryskuje co 3 , możliwe, że koleś zmienił w kompie? w sensie ten od którego kupiłem
Siła i Honor
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłacze sie pod temat.

Czy jest jakaś możliwość (kombinacja) naciśniecia aby rzadziej podawało na xenony?

Nieraz podczas kiepskiej pogody kiedy często musze przemywać szybę w jednym dniu potrafi wywalić mi cały płyn.