Skocz do zawartości

320d wskaznik paliwa i bak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

wiec tak , bema e46 320d 99r ... mam problem taki : wskaznik paliwa nie wskazuje, po odlaczeniu akumulatora na jakies 30min i ponownym podlaczeniu , wskaznik pokazuje dany stan w baku, i normalnie schodzi wskazowka ... ale po ponownym zatankowaniu juz nie wzrosnie na wskazniku, dopuki znowu nie odepne aku ...

druga sprawa to problem przy tankowaniu ... nie moge zatankowac wiecej niz pół baku ... i ogolnie podczas tankowania ciągle pistolet strzela tak jak by nie bylo odpowietrzenia , ale to i tak chyba nie tlumaczy tego ze niemoge zatankowac pelnego baku

prosze o rady i porady, i jezeli ktos cos wie w tym temacie, prosze o dokladne skierowanie gdzie szukac przyczyny i jak to zrobic

pozdrawiam i dziekuje

Do Moda ... jezeli cos nie tak z temate ... to sorry i smialo prosze o przeniesienie go gdzie powinno byc.

Opublikowano
to ja odpowiem na pytanie dotyczące strzelania pistoletu przy tankowaniu .... ja jak włożę pistolet do końca to zawsze odstrzeli trzeba wysunąć kawałek i będzie OK! nie wiem czym to jest spowodowane ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
to ja odpowiem na pytanie dotyczące strzelania pistoletu przy tankowaniu .... ja jak włożę pistolet do końca to zawsze odstrzeli trzeba wysunąć kawałek i będzie OK! nie wiem czym to jest spowodowane ....

Potwierdzam powyższe spostrzeżenia kolegi.

A jak masz problem ze wskaźnikiem paliwa to podjedź na komputer to może będziesz znał problem. Ja uważam, że masz tutaj problem z czujnikiem paliwa w baku, być może został on uszkodzony.

Opublikowano
a moze poprostu ja mam auto zatankowane na fulla i dlatego mi odbija ten pistolet, i niby wiecej nie wchodzi ... a wskaznik po odlaczeniu/podlaczeniu aku pokazuje tylko polowe .... z tego co wiem to w baku sa dwie komory i dwie pompy ... czy są tez na nich dwa wskazniki czy jak ? moze poprostu jeden nie wskazuje ?