Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

na dniach zakupiłem BMW e39 525d z dużą nawigacją autko ogólnie super ale nie działa mi głos w radiu , CD oraz z nawigacji ,na tunerze telewizyjnym świeci się natomiast napis mute od razu zaczołem szukać przyczyny jak wyłączyć mute niestety nic w opcjach radia nie znalazłem pojechałem do dwóch zakładów zajmujących się sprzętem audio w lublinie i nikt nie umiał nic poradzić w końcu zajrzałem do bagażnika szukając wzmacniacza niestety nie znalazłem go między zmieniarką a nawigacją od razu pomyślałem ze przed zakupem samochodu ktoś ukradł wzmacniacz ale przyglądałem się paru BM-ką na allegro i w nie których niema tego wzmacniacza więc moje pytanie brzmi czy ktoś wie gdzie może być zamontowany ten wzmacniacz lub zna przyczynę dlaczego to radio nie gra albo może kogoś mi poradzić z okolic Lubina kto może mi pomóc pozdrawiam

Opublikowano
Jesteś pewien że miałeś wzmacniacz w samochodzie ? Masz włącznik na panelu od wzmacniacza ? Może padły ci końcówki w tunerze radiowym ? I ostatnie trochę głupie pytanie na lewym pokrętle przy navi świeci ci się pomarańczowa kontrolka ?
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
no właśnie jakby był tam wzmacniacz to powinny wisieć jakieś kable a tam nawet kable nie wiszą ,a jeśli mam zamiar posłuchać radia :) to wciskam ten przycisk i się zapala pomarańczowa dioda ale nic to nie daje ,a tak poza tym może uznasz mnie za konkretną lamę ale końcówki powinienem sprawdzić w tunerze który jest w radiu pozdro
Opublikowano
Objawy wskazują na to że prawdopodobnie padły ci końcówki mocy w tunerze radiowym i stąd brak dźwięku w urządzeniach (i pisze tu o przypadku jeśli masz sprawną instalacje i przy wtyczce tunera radiowego wszystko masz ok ). Tuner radiowy zawsze można pokombinować naprawić bo jeśli on ci padł to od razu mówię że tanie nie są ale są magicy którzy mogą się tego podjąć . Sam tuner radiowy przy wtyczce posiada bezpiecznik , sprawdzałeś może czy jest sprawny ?
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
w turingu jest w innym miejscu po lewej stronie ale zabudowany plastikiem w podlodze bagażnika bliżej oparcia siedznia niż swiateł