Skocz do zawartości

320 99' auto zgasło i nie odpala :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie dostanę po uszach za ten po części MONOLOG.

Zmieniłem pompę wszystko działa ALE

NIE PRZELEWA PALIWA POMIĘDZY KOMORAMI

Ludzie mam już dość, w czym może wina tkwić

Siła i Honor
Opublikowano
Witam ... ja mam ten sam problem ... jutro albo raczej dzis rano bede wiadzial wiecej diagnoza mechanika wiec napewno cos napisze :) oby to nei bylo to co kolega powyzej mnie napisal ... ja licze na zawor na pompie wtryskowej .. zobaczymy ..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
pechowa zima dla tego modelu widac.. dzis mialem to samo, 320i, 2001 - i podejrzewam pompe paliwa; czy komus wymiana pompy pomogla? i czy da sie to zrobic samemu (srubokret/kombinerki/klucze, bez zadnych specjalistycznych narzedzi), czy trzeba do serwisu?.
Opublikowano

Pompę wymienisz sam.

Pod kanapą trzeba odkręcić 4 śruby kluczem 10

Potrzeba śrubokręt większy i młotek, żeby zbić pierścień , potem już odkręcisz go ręcznie.

Mały śrubokręt do zdjęcia opasek na przewodach paliwowych , no i oczywiście zabezpiecz się w nowe opaski zaciskowe...

Pytanie, który wąż odpowiada za transportowanie paliwa z jednej komory do drugiej?

Ten na 1 rysunku , krótki odcinek przy opaskach nr 16 ?

Czy ten na 2 rysunku , drugi po prawej od elementu nr 5 ?

http://static.bmwfans.info/images/epc/MTE4MDM2X3A=.png

http://static.bmwfans.info/images/epc/ODA3MTdfcA==.png

Siła i Honor
Opublikowano
Mi robilo to samo raz dawal palio raz nie ... diagnoza to pompa wtryskowa regeneracja 2500zl kompletna naprawa z roczna gwarancja ... nic mowi sie trudno . Ale co sie dowiedzialem to wlasnie slabosc BMW roczniki przed liftem wadliwe pompy wtryskowe. Teraz nic tylko czyszczenie baku wtryskow wymiana filtra i jutro pojutrze wkoncu bd gotowe . pozdroo
Opublikowano
ja mam e 46 diselka i ten sam problem z pompą,ześlizgła mi się noga ze sprzęgła auto zgasło inie odpaliło,komputer wykazał uszkodzenie pompy,a co się okazało była regerowana rok temu,a ja zrobiłem na tej pompie 10000 km-prawie nic,cały czas stała i pompa regerowana padła po 10000 km.co wy na to.
Opublikowano
Zbir pisac to se moga ja mam 262tys Km 99 rok przebieg w 100% orginalnyautko chodzilo po rodzinie tak wiec kupione od niemca nei turasa a po 2 podzwon po serwisac ASO itp to ci powiedza ze te pompy z aut przed liftem gora na naszym paliwie daja rade 150-200tys wiec akurat co do tego to nie ma regoly . Ja mam 262tys przebiegu i tydzien temu mialem regeneracje pompy ... tam jest sterownik kata ktory bardzo czesto siada i pozniej gorna czesc pomy poprostu sie zaciera
  • 5 lat później...
Opublikowano
mam znajomego co pracował w servisie bmw w niemczech mówił że każde kręcenie silnikiem co nie dostaje paliwa jest dla pompy katastrofalne mówił że do wymiany filtra servis używa pompki odpowietrzającej cały układ są tez inne sposoby coś w rodzaju odłączenia elektroniki w pompie ale nie bardzo go zrozumiałem bo było to jakiś czas temu postaram sie skontaktować z nim to przewine temat jeszcze raz.

mówił mi tez ze te vp44 to wcale nie sa wadliwe tylko muszą być odpowiednio traktowane heheh

To jak mam ja traktować ?

Opublikowano
moja dziewczyna miała podobny przypadek w e 46 320 d 1999 podczas jazdy autko samo zgasło... i już niestety nie udało sie nam odpalić Bmw...Po diagnozie komputerowej okazało sie ze pompa wtryskowa padła a dokładnie zatarł sie jakiś tłoczek w niej oraz padła elektronika pompy...cały koszt naprawy wy niósł 3300 zł .Regeneracja pompy wtryskowej 2800 zł z roczna gwarancja na częściach bosha , montaż i demontaż pompy , czyszczenie baku paliwa i nowy filtr paliwa 500 zł . Naprawa trwała 9 dni...

A wtryskowe nie czysciles ?