Skocz do zawartości

Dojazdówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni koledzy - jestem świeżym posiadaczem 530D E60 "2004"

Nie posiadam na tą chwilę zapasu ani runflatów.

Martwi mnie to trochę bo każda moja podróż może się nieoczekiwanie wydłużyć :(

Miałem zamiar kupić zapychacz w sprayu ale, facet w warsztacie gdzie zakładałem zimówki powiedział, że użycie tego

" ..wynalazku każdorazowo niszczy oponę" (Jakieś działanie chemiczne itp) - czy to prawda ?

Na forum doczytałem się, że w serwisie dojazdówka kosztuje około 800 złotych.

Znalazłem taką ==> http://www.allegro.pl/item791012141_5x120_bmw_bmw_bmw_16_nowa_igla_warto.html na Allegro.

Proszę o opinię czy będzie pasować. Obecnie posiadam koła 225/50R17. Z góry dzięki za Waszą fachową pomoc.

Oj sorry - nie wsadziłem w dział e60 :duh: Proszę Adminów o przeniesienie :mad2:

Opublikowano
  • Autor

Bardzo śmieszne :nienie: To Twoja aukcja :?: :D

Za reklamy chyba tutaj banują :norty:

Opublikowano
To nie jest moja aukcja :duh: to po pierwsze, a po drugie co ci z samej dojazdówki? W autach z seryjnie zamontowanymi runflatami nie ma lewarka i klucza, a bez tego nie wymienisz koło na dojazdowe. Powinieneś raczej mieć cały zestaw a aukcję podałem tylko jako przykład co się znajduje w zestawie.
Opublikowano
To nie jest moja aukcja :duh: to po pierwsze, a po drugie co ci z samej dojazdówki? W autach z seryjnie zamontowanymi runflatami nie ma lewarka i klucza, a bez tego nie wymienisz koło na dojazdowe. Powinieneś raczej mieć cały zestaw a aukcję podałem tylko jako przykład co się znajduje w zestawie.

Niekoniecznie - ja mam fabryczne runflaty (na obu kompletach) i lewarek z kluczem. Ktoś zapobiegliwy, kto konfigurowal to auto zaznaczył odpowiednią opcję.

Kal

Opublikowano
  • Autor

A czy ja napisałem że nie mam klucza i lewarka :?:

Wyraźnie pytałem o koło dojazdowe za 200 złotych :!:

A doradzono mi zestaw za 800 :duh:

Może za 10.000 dokupię przyczepkę "młody wulkanizator" :norty: i zrobię sobie naprawę w trasie :cool2:

Opublikowano
kurde ale na allegro chlop wywalil cene, z aso wyciagam ten zestaw za 700zl a poza aso za 400... ja cie sole, ale sobie wolaja :-)
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem - nie pasuje. Okazało się ET36 a podobno ma być ET20 ale nikt mi tego wcześniej nie powiedział.

Ociera o zacisk.

Może ktoś wie jaki jest potrzebny dystans ?

Opublikowano
0,6 powinien dac rade, prawdopodobnie bedziesz musial kupic dwa ale sruby kup tylko na jedno kolo bo szkoda kasy, to juz zaden problem, podjedz i zmierzysz jaka szerokosc dystansu bedzie optymalna
Opublikowano
Kupiłem - nie pasuje. Okazało się ET36 a podobno ma być ET20 ale nikt mi tego wcześniej nie powiedział.

heh, kolega chciał Ci pomóc to zacząłeś cwaniakować, teraz radź sobie sam. Też wiedziałem że nie podejdzie.

Opublikowano
  • Autor

Aaaaa to tak się na tym forum pomaga :?:

4 dni nikt nic sensownego nie pisze :arrow: a potem "wiedziałem....."

A czy "kolega co mi chciał pomóc" napisał że nie podejdzie :?:

Koleżeństwo na wysokim poziomie :mad2: Bez komentarza :duh: