Skocz do zawartości

Czarnoczerwony wężyk w 530d ??? co to jest, do czego służy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zadałem to pytanie na forum "5er", nie wiedzieć czemu olano mnie....:/, otwierając maskę po prawo u dołu idzie wzdłuż silnika taki wężyk czarnoczerwony, do czego on jest?? Czarne wężyki i czarnoniebieskie odpowiadają za układ sterowania turbiny i EGR, natomiast zastanawia mnie ten czarnoczerwony. Ostatnio wymieniałem wszystkie wężyki od EGR i turbiny i zastanawiałem się czy tego też nie wymienić, ale nie wiem za co odpowiada i do czego służy... patrzyłem w realoem, ale jakoś nie mogłem się tego doszukac, albo inaczej " nie wiedziałem czy to co znalazłem to właśnei to o co mi chodzi"

http://www.realoem.com/bm...545&hg=64&fg=18

dodam że na tych rysunkach tych wężyków jest tyle, że nie wiadomo na co patrzeć;) Panowie pomóżcie:)

Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny
Opublikowano
Podziękował za wyjaśnienie:)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Czesc, bierzesz ten wężyk idziesz z nim do sklepu z wężykami (u mnie jest taki np w Bedzinie, nazywa się PAG, albo szukasz jakiegoś sklepu z pierdołami hydraulicznymi) pokazujesz go sprzedawcy, on go mierzy i pyta ile metrów chcesz. Generalnie taniocha jak fix, a w ASO to z tego co wiem odpowiednio zabulisz.