Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

INPA znajduje mi tylko jeden czujnik i sądzę że pokazuje zapas. W zapasie przy wentylu znajduje sie najprawdopodobniej czujnik czego nie ma w kołach w aucie. Na allegro znalazłem czujniki ciśnienia powietrza lecz z tego co widzę jest tam gniazdo na wtyk z przewodami co z wiadomych względów nie może być montowane na kole.

Gdzie znajduje się czujnik RDC ?

Czujnik z allegro, chyba że to jest czujnik ciśnienia pow. ale do turbiny-nie jestem mechanikiem i nie do edukowany jestem w tej dziedzinie :)

http://moto.allegro.pl/item791363489_bmw_1_3_5_7_x3_x5_czujnik_cisnienia_powietrza.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W E53 nie ma w kołach czujników RDC, no może w wersji USA, choć nie wydaje mi się. Sygnał jest brany z czujników ABS opierając się na różnicy prędkości obrotowej kół. Poza tym koło zapasowe nawet w wersji ze stanów nie jest brane pod uwagę, ale to już doświadczenia z E65.
Opublikowano
Muszę jednak się poprawić, przed liftem były czujniki w kołach :shock: Ten czujnik z Allegro to jest do kolektora ssącego.