Skocz do zawartości

problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
ogólnie to witam bo jestem tu nowy.Od dziś mam bmw e36 i cholera nie wiem może ja jestem ciemny albo coś jest nie tak.nigdy nie miałem do czynienia z bmw.no i problem jest taki nie moge jej odpalić.oglądałem ją wczesniej gość za każdym razem zapalał i nie było problemów.czy to na zimnym silniku czy na ciepłym.przekręcam kluczyk i słychać pykanie i przygaszają kontrolki.prosze o pomoc. Edytowane przez cisiel
Opublikowano
Witam. Mialem kiedys podobnie . Sprobuj odlaczyc klemy z akumulatora na ok minute ,a pozniej podlacz i odpal. Pozdrawiam
Opublikowano
no dzięki zobacze.wiesz nigdy nie miałem bmw.a wogóle to nie wiem czy dobrze zrobiłem ze kupiłem.poprostu nic cisza.tylko przy próbie odpalenia coś pyka i przygasają kontrolki.
Opublikowano
Prawdopodobnie problem z akumulatorem, albo nie naładowany ( wyjmij i podłącz na noc pod prostownik), albo masz słabo podłączoną masę ( sprawdź przewód może jest słabo zamocowana klema, albo luźna śruba z drugiej strony przewodu, albo przewód trzeba już wymienić ).A jeśli chodzi o zakup ,to odpal, pojeździj trochę ,a potem napisz czy dobrze zrobiłeś czy nie.Gwarantuję że się spodoba.Pozdrawiam.
Opublikowano
Tak własnie zrobiłem.akumulator własnie sie ładuje zobacze co bedzie dalej.no i mam nadzieje ze to tylko wina akumulatora.Pozdrawiam.
Opublikowano
Tak to akumulator.po naładowaniu swojego akumulatora nadal nie chciała odpalić:)pózniej podjechał kolega podłączylismy kablami do jego akumulatora i też nic.ale pomogło bezpośrednie podłączenie jego akumulatora i odpalił bez problemu.