Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejki, dzis chcialem koledze pomoc samochod odpalic i wyjalem aku ze swojego autka. po wlozeniu samochod baaardzo marnie dziala, nie utrzymuje obrotow, gasnie. Na gazie zachowuje sie jeszcze gorzejmasakra((

macie pomysl co z tym zrobic? zwlaszcza ze jestem kawalek od domu na wakacjach(( czy moglo to miec wplyw na komputer a zarazem na zachowanie silnika?

pzdr

Anax

Opublikowano
Jak wyjmiesz akumulator to tak się będzie działo. Musisz włączyć autko na 15-20 min i zostawić na wolnych obrotach. Niektórzy twierdzą, że należy od razu jechać. Tak czy siak musi się komputer dostroić :cool2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
U mnie po wyjciu akumulatora efekt jest odwrotny. Mechanik powiedzial mi ze to najlatwiejszy sposob przekasowania kompa. Jak wyjmiesz akumulator na okolo 3 godz to komp traci wszystkie bledy ktore zlapal. I faktycznie silnik pracuje po tym rowniej i mniej faluje :D . Ciekawe czy jest tak tylko u mnie? :?: