Skocz do zawartości

Przepustnice nawiewu nadmuchu - napęd nastawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może ktoś mi poradzić /albo podesłać jakieś linki najlepiej z opisem i zdjęciami/ jak się dostać i porozkręcać do przepustnic w napędzie nastawczym na poniżej przedstawionym rysunku. Niestety nie mogłem znaleźć nic szczegółowego na ten temat.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=64_1136&hg=64&fg=45

Chciałbym sprawdzić czy się nie zawiesiły albo czy wogóle działąją. Z tyłu mam bardzo słaby nawiew na kanape i przypodłogowy na nogi. Bywa często że przy tej samej temperaturze /ustawionej na panelu/na stronę lewa i prawą w rzeczywistości z jednej strony leci cieplejsze powietrze niż z drugiej. Poza tym czasami przy np. ustawionej temperaturze 21C leci powietrze o jakiejś tam temperaturze, po czym po jakimś czasie nagle zaczyna leciec o większej temperaturze.

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Edytowane przez Araas

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor
Naprawde nikt nie wie jak sie do tego dostać? Albo poprosze jakiegoś linka jeżeli temat sie pojawiał już bo nic nie znalazłem na ten temat.
Opublikowano
  • Autor

Czy poniższy element ma coś wspólnego z tym że mam słaby nawiew na tylną część, czy powinienem szukać winy w tym napędzie nastawczym:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP81&mospid=47559&btnr=64_0702&hg=64&fg=99

Chodzi mi o to czy ta tylna dmuchawa może jest niesprawna i dlatego mam słaby nawiew na tył. Czy wogóle ona odpowiada za to.