Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam od początku lipca BMW E34 i już trochę kasy włożyłem, a miało być tak pięknie i idealnie z nią ale co chwile coś się sypie. Już zrobiłem uszczelki pod miska pokrywą i tą środkową, hamulce przód tył wymieniłem lampę tylnią prawą, progi lewy i prawy z przodu i wymiana filtrów olejów i itp ale to rzecz normalna. Ostatnio zacinał mi się przycisk do otwierania klapy w bagażniku postanowiłem popsikać WD 40 ( tak mi polecił mechanik ). i ot tamtej pory przestał mi centralny zamek zamykać klapę i jest cały czas otwarta światła przeciw mgłowe padły i światło wstecznie a wczoraj natomiast padło mi podświetlenie zegarów a co do centralnego zamku to wciskam przycisk bolce idą w dół i zaraz otwierają się ;/ muszę wyłączyć i jeszcze raz włączyć centralny zamek. A taka ciekawostka przedwczoraj miałem takie coś wyłączyłem światła wyjolem kluczyki otworzyłem klapę a tu zegary podświetliły mi się tak samo jak komputer. nie wiem co jest. Czy tu się wiąże wymiana całej instalacji elektrycznej ? czy może tylko w klapie ? i jakie to są koszta ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Niewiele miałem przyjemność grzebać przy E34 ale w E36 dość częstą przyczyną takich zachować jest zwarcie (np na zgięciu) wiązki idącej do tylnej klapy, zbadaj to.