Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam e 38 z 3 litrami w dieslu i mam problem z dogrzaniem silnika, jak stoje w korku albo wolno jade to jest wszystko ok jak tylko jade szybciej to temp spada do tego stopnia ze przestaje dzialac ogrzewanie. wymieniłem termostat ale niestety nic nie pomoglo. ma ktos jakas porade ,z gory dziekuje .jesli ten temat juz byl to sorka ale nie znalazlem w szykajce . pozdrawiam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Kolego! Mój kolega ma bmw 530 w dieslu i miał ten sam problem. Wymienił jeden termostat ale się okazało, że jest jeszcze jeden (dokładnie ci nie wytłumaczę) i jak ten drugi termostat wymienił to wszystko wróciło do normy. okazało się, że ten pierwszy wymienił niepotrzebnie ale skąd mógł wiedzieć, że jest ten drugi.Także popytaj gdzie co i jak i wymienisz.
Opublikowano
teraz temperatura na dworze sie podniosła i juz lepiej sie dogrzewa ale jak juz osiagnie odpowiednia temp to wypisuje mi "sprawdz poziom płynu" sprawdzam i stale jest taki jak byl - odpowiedni . Zgasze auto i po ponownym uruchomieniu nawek po ok 5 min juz tego bledu nie ma ,ale znow korek i znow wyswietla, zastanawuam sie czy cos sie dzieje czy tylko czujnik dostal w d... jak myslicie . no i jeszcze jak by ktos podrzucił gdzie jest ten drugi termostat. a mam jeszcze jedno pytanko czy webasto ma wplyw na temp silnika? i ewentualnie jak sprawszic czy dziala? jak zgasze auto to szlysze szum i po chwili zanika. pozdrawiam