Skocz do zawartości

Dlaczego moja buma kopci na czrno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam do was koledzy pytanko od niedawna mam bmw e36 2,5 benzyna gaz i gdy odpalam rano kopci na czarno zarowno jak na benzynie i na gazie.Wiec chcialam sie dowiedziec jaka moze byc tego przyczyna i czy ktos sie juz spodkal z taka sytuacja. z gory dziekuje :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro robi to na benzynie i na gazie to nie wina paliwa, Gaz nie dymi na czarno. A czy przypadłość ta ustepuje gdy sie samochód nagrzeje????
Opublikowano
Nie powiem wam czy ubywa oleju i czy na rozgrzanm slniku tak robi czyli kopci na czarno bo stoi w garazu i ma remont blacharki a wczesniej to ja kupilismy z komisu po malej kolizji. Wiec trudno mi jest ustalic jak ona chodzila wczesniej. A tylko kilka razy byla odpalana zeby sie nie zastala. I co mi poradzicie koledzy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale jak nią nie jeździsz to poczekaj aż zrobisz blacharkę i oprzejdz się. Ja bym obstawiał uszczelniacze zaworowe. Ale najlepiej to zrobić parę kilometrów i wtedy coś można wiecej powiedzice. A jak stoi to róznie może być. Pył z lakieró, kurz ze szpachli itp może mieć jakiś tam (chodz sądzę że mały) wplyw na pracę silnika. Nawet taki tygodniowy postój ma odbicie na silniku. Osadza sie wilgośc i w układzie wydechowym i dolotówym wieć puki nim nie pojeździsz to można tak gdybać...