Skocz do zawartości

Od jakiej prędkości automat spina bieg na stałe??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, jak w temacie, mi spina gdzieś od 100km/h tzn nie ma efektu ślizgania, co zrobić aby automat spinał bieg już od 70km/h. W trasie mnie to denerwuje że on dopiero jedzie jak manual powyżej 100km/h

Jakie macie rady?

Pozdrawiam
Opublikowano

spina zawsze na tempomacie - chyba ze jest gorka albo z to wtedy jest poslizg albo rozpina.

generalnie w zaleznosci od automatu - czy jest popsuty, albo jakiego produceta/ile biegow.

w mesiu 320cdi 7G - auto jedzie, przyspiesza - nie czujesz kompletnie uslizgu, ani zwloki tylko obrotomierz skacze jak oszalaly - i tak powinno byc.

hunter: automatu lepiej nie tykaj, co najwyzej zmien filtr i olej- wg wskazowek, ktore ci dalem - wypadaloby.

uzywaj czesto tempomatu - spina i jest mniejsze spalanie - mozesz przyspieszac i zwalniac tempomatem - wtedy na spietym przyspiesza.

nie dlub bo popsujesz :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zauważyłem że spina na tempomacie bo obroty strasznie spadają, ale w naszych warunkach drogowych ciężko jest na tempomacie jeździć, tak to mi się super automatem jeździ tylko żeby właśnie nie ślizgał sie powyżej 70 no ale tego nie przeskocze, na kick-down super jedzie kręci go ładnie i wtedy czuć spięte biegi.
Pozdrawiam