Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko w jaki sposób czyścicie filtr odmy,czy wodą go myjecie czy wycieracie szmatką tylko.Nadmienie że mam ten separator plastikowy co się go podobno czyści.
Opublikowano
wyciągnołem tą odme i tam zabardzo nie ma co czyścić,wszystko jest zabudowane plastikami. Które elementy czyścicie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
separator wyjmij i wsadź do naczynka z cieczą, zresztą jak nie masz filterka to po licho to ruszasz, puszcza Ci olej w dolot??
Pozdrawiam
Opublikowano
ruszyłem to bo od jakiegoś czasu turbina się zrobiła jakoś głośniejsza,myślałem że to może byś wina separatora. No i oczywiście przyokazji chciałem zobaczyć w jakim stanie jest?
Opublikowano
nie mam pojęcia czy ma luzy na wirniku.Wydaje mi się że turbina troche głośniej chodzi,tak jakby delikatnie coś syczało jak spuszczam z obrotów
Opublikowano

przeciez to plastik.wymienialem ostatnio to sie przyjrzalem.tam nie ma co czyscic.

ewentuaknie benzyna ekstrakcyjna i szczoteczka do zebow.

Opublikowano
Teoretycznie tego sie nie czysci - bo to jak czyszczenie kazdego innego filtru - wsadziłbyś wyczyszczony filtr oleju ? Jesli chcesz to płucz to benzyną, albo naftą, albo ropą az bedzie czyste i tyle :D

Xdrive

Koder