Skocz do zawartości

Problem z centralnym zamkiem E39 523i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z centralnym zamkiem mianowicie przy zamykaniu drzwi kluczykiem zamykają się tylko drzwi od strony kierowcy? a gdy zamykam drzwi kluczykiem od strony bagażnika wszystkie drzwi zamykają/otwierają się normalnie...czy to może być uszkodzony moduł komfortu?dodam że jak otwieram drzwi kluczykiem od strony kierowcy wszystkie drzwi się otwierają.Może ktoś tak miał?

szukałem na forum i nie znalazłem odp.

Opublikowano
Nie miałem takiego przypadku, ale może to mechaniczne uszkodzenie, skoro objawia się tylko przy zamykaniu (jakiś kabel przetarty/przecięty). Pilot działa normalnie?
Opublikowano

Spróbuj zaprogramować pilot i zobacz, czy z pilota są te same objawy.

1. Kluczyk na 3s do stacyjki.

2. Trzymaj LOCK i 3x otwieranie, albo odwrotnie, jak nie zadziała.

3. Samochód powinien się zamknąć i otworzyć.

aha no i przy tym wszystkie drzwi zamknięte, ale nie zakluczone :)

Opublikowano
Dzięki sprawdzę i napisze,a i jeszcze jak przekręcę kluczyk w drzwiach w prawo i przytrzymam to otwierają się obie przednie szyby wszystko byłoby fajnie jakby po przekręceniu kluczyka w lewo szyby się zamykały :) ale tak nie jest tzn.również się otwierają :(
Opublikowano
Przy zamykaniu (przekręcenie w prawo) powinny się zamykać, przy otwieraniu otwierać. Może masz coś z modułem komfortu. Spróbuj zaprogramować ten pilot, na pilocie tak samo zamykanie przytrzymasz to szyby się zamykają, otwieranie trzymasz - szyby się otwierają. Jak masz stary kluczyk to dioda mignie raz, potem drugi, a potem pulsuje i szyby powinny się otwierać/zamykać.
Opublikowano
tzn z pilota nawet się drzwi nie zamykają a przy zamykaniu kluczykiem objawy takie jak pisałem wcześniej :( chyba zostanie mi zamykać furkę przez bagażnik :D a otwierać normalnie.
Opublikowano

Hej,

ja radzę się do kompa podpiąć. Zapewne wyrzuci błędy i będzie wiadomo co i jak. Może wystarczy skasować błędy.

Pzdr