Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy z racji ostatnich chłodnych wieczorów i nocy coraz częściej trzeba włączać ogrzewanie w samochodzie i ostatnio zauważyłem u siebie taki problem opisze pokrótce odpalam samochód ogrzewanie mam włączone po niedługim czasie zaczyna lecieć ciepłe powietrze lecę sobie malutką trasę powiedzmy 50 km po około 20 km ogrzewanie zaczyna słabnąć i później leci już tylko letnie powietrze mimo iż na klimatroniku ustawione jest np 26 stopni.... o co chodzi jak samochód wystygnie wszystko wraca do normy tzn na ok 20 km Co się dzieje idzie zima i bez dwóch zdań trzeba to naprawić

Termostat wymieniony,wskazowka w pionie,przelew jest ,wiec zapowietrzony raczej nie jest,myslalem ze to wina jeza,ale po przeczytaniu kilku tematow wystepuja inne objawy.Moze cos poradzicie?pozd.

Opublikowano

Odpowiem tyczy się jednego konkretnego ustwieani klimatronika:

Jeśli klimatronik masz ustawiony na temperaturę 26 stopni w trybie AUTO to nic dziwnego, że ogrzewanie słabnie. To logiczne, że po osiągnięciu żądanej temperatury ogrzewanie słabnie i później tylko podtrzymuje ten stan chłodniejszym nawiewem. Gdyby cały czas waliło na maxa to miałbyś nie 26 a 36 stopni.

Pzdr.

Opublikowano

U mnie jest tak, że bodajże do 24 czy 25 stopni na klimatroniku - nawet jak dasz pokrętło w kratce na maxa (3 czerwone kropki) - to leci letnie powietrze. Dopiero jak na klimie podbijesz do 26 i więcej to wtedy momentalnie leci na maxa gorące.

Pzdr.