Skocz do zawartości

[Audio]Wygłuszenie oryginalnego subwoofera E38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zdemontowałem ori subwoofer z BMW E38. Mam zamiar go wygłuszyć matami jak i również wymienić w nim oryginalne głośniki na infinity REF 5020cs - 2-e sztuki. Subwoofer jest fabrycznie sklejony z dwóch części przez co będę musiał go rozciąć wzdłuż a następnie po wygłuszeniu matami ponownie go skleję.

I tutaj mam pytanie; Czy rozcinać go i wygłuszyć wew. powyższy subwoofer czy tylko wygłuszyć jego obudowę zewnętrzną?

zdjęcie:

http://images40.fotosik.pl/207/4148fed2a67a20e6med.jpg

http://images48.fotosik.pl/211/e91410b0a2cd4c7bmed.jpg

Subwoofer posiada 4-y głośniki 4x8 Ohm po 60W. Mam zamiar zaślepić dwa oryginalne otwory głośnikowe a w dwa pozostałe zamontować zakupione już głośniki Infinity REF 5020cs.

Co myślicie i może jakieś porady ?

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano
mysle ze narobisz sie i efektu nie bedzie zadnego ew bedzie gorzej :-), chcialbys aby ci ta polka zagrala to proponuje ci 2 dobre glosniki np 16 cm , wygluszenie pułki + wzmacniacz , nie zapomnij ze tam w orginale masz 8 omowe glosniki , ogolnie tamat rzeka a sedan trudny do muzyki zwłaszcza bmw
Opublikowano
a kolega widze ze z sasiedniego postu ,i jak tak se zloze w calosc to wychodzi mi ze chcialbys wywalic orginalne glosniki i podlaczyc swoje + wzmacniacz inny , jakis to plan jest ale pamietaj ze efekt nie do konca musi bc taki jak se zakladasz :-)
Opublikowano
  • Autor
a kolega widze ze z sasiedniego postu ,i jak tak se zloze w calosc to wychodzi mi ze chcialbys wywalic orginalne glosniki i podlaczyc swoje + wzmacniacz inny , jakis to plan jest ale pamietaj ze efekt nie do konca musi bc taki jak se zakladasz :-)

Właśnie czekam na głośniki które już mam zakupione. Jak wszytsko zrobię to napiszę czy to coś dało.

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co do głośników 8 omowych to warto sprawdzic jak są połączone.

Połączenie równoległe parami daje rezystancję 4omy.