Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam powazny problem z modulem cas w e90 325i 07r.

Auto stalo dluzszy czas i czekalo kolejki w warsztacie podlaczane zostalo napiecie

na krotko aby otworzyc elektrozamek no i po paru razach modul sie rozsypal

brak odczytu kluczyka

pewien "spec" wzial i chcial to sprogramowac ale bez skutku to wzial i wylutowal procek z casa

teraz bujam sie z tym po "fachowcach" ale nikt nie potrafi sobie dac rady

autkiem jeszcze nie jezdzilem i jestem juz zmeczony tym wszystkim

bmka to jest marka! ale jak pod gore to pod gore

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

dodam za to automat a wersja casa to cas3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz coś więcej w jakich okolicznościach to się stało. Palili auto na prostowniku czy podłączali i odłączali auku ?? Co to znaczy, że nie odczytywał kluczyka, nie można było odpalić auta ?? Była żółta kierownica z kłódką czy czerwona na wyświetlaczy czy może inny objaw ?? ASO nie chciało przeprogramować modułu ??
Krzysztof
Opublikowano

dzieki

nikt nie palil auta na prostowniku tylko byl podlaczany akumulator z kabli albo inne auto w celu otwarcia dzialo sie tak przez okolo 2 tygodnie

srednio 2 razy dziennie

byla czerwona kierownica z klodka spec podlaczyl kompa i nie mogl sie skomunikowac z casem

potem wzialem od znajomego casa z 318i i wtedy juz byla komunikacja i blokada kierownicy dzialala zolta kontrolka

ale auta nie dalo sie odpalic z wiadomych powodow no a potem proba stworzenia czegos z tych dwoch casow przez "speca"

dodam ze tego 318i casa udawalo mu sie odczytac bez problemu tylko twierdzil ze z moim cos jest nie tak jest nieczytelny i zabral sie do wylutowywania procka

co do aso to dzwonilem do nich w Lublinie ale nie sa pomocni bo

1.po pierwsze nowi rok na rynku

2. musze posiadac polski dowod zeby zamowili casa a takiego jeszcze nie posiadam

3. ciezko z nimi gadac bo nie maja pojecia zamawialem u nich czesci na duze sumy i zamowili mi zle