Skocz do zawartości

E38-Odbiornik TV i problem z kanalem AV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Posiadam autko 735 z 97 roku i jak wiadomo panel sterowania radiem jest juz troche stary i potrzbuje pomocy,bo nierozumiem kilku spraw dotyczacych sprzetu audi-video.

Jak wiemy podlaczajac np telefon nokia N95 do telewizora domowego,to mozemy odbierac przez kanal AV wszystki pliki audio i vidio.Mowa tutaj np o MP3 i MP4 i pozostalych formatach.Prosta sprawa telewizor jest odbiornikiem telefon napedem.

Wiec pytanie czemu nie moge znalesc w moim aucie gniazd do telewizji by korzystac z kanalu AV i co zrobic by ogladac filmy i itp.i czemu musze dokonywac przerobek w aucie.Jestem komplenym laikiem w dziedzinie elektroniki i najprostrzym sposobem bedzie kupienie nowego zestawu grajacego,ale niechce ponosic kosztow i psuc wygladu estetycznej deski.jesli mozecie prosze piszcie.Napewno mi sie to przyda.Lukasz :duh:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Po 1 to jaki sprzęt u Ciebie jest? Czy masz zwykłe radio czy TV/Navi. W tej 2 opcji sprawa jest prosta bo na tunelu środkowym pod nawiewem na tył powinieneś mieć AV in out na mini jack. Kupujesz kabel podwójny męski mini Jack podpinasz i śmigasz. Niestety dzwięk jest mono
Opublikowano
Mam podobny problem - N95 8GB podlaczony z tylu pod nawiewami przesyła tylko dzwięk, ekran pozostaje czarny. 7er po liftingu, czytnik MKIII. Kiedy będę miał czas sprawdzę w drugiej 7er, ale bez względu na to czy tam zadziała, czy nie, pytanie czemu nie działa u mnie?