Skocz do zawartości

2.0 24V a 2.5 24V czy amortyzatory się różnią???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Poratujcie mnie wiadomościami na temat amorów. Uszkodziłem jeden z amortyzatorów :mad2: konkretnie prawy+ oponke prawie nowa 2X :mad2: i teraz mam kłopot bo drugi z amorków wykazuje 75% skuteczności i trzeba by do niego dobrać jakąś używke w eXtra stanie.Miałbym taka możliwość, gościu ma cały McPerson ale od 2.0 24V i na dodatek lewy,ja mam 2.5 24V i uszkodzona jest prawa strona.Z tego co szukałem to wychodzi ,że mozna wymienic sam wkład i bedzie OK to problem stron odpada(chyba), tylko co z ta różnicą w pojemności silnika???Katalog INTERCARS-a dość mętnie pokazuje że różnic nie ma ,ale wolę napisać żeby się upewnić :?: Proszę o szybkie riposty bo mnie trafia :? jak mam tak jeżdzić.

Pozdro.

Opublikowano
kształtem i mocowaniem to sa takie same,a czy parametrami to nie wiem?
Opublikowano

hm

zeby te dwa amorki w miare podobnie chodziły to ciezko ci bedzie trafic!!

ale sprawdz w etk

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

CZE.No pewno ,że i bedzie trudno dobrac ale.... znajomy diagnosta mi robił przegląd i powiedział że na poczatku amory mają po 88% no 85%sprawności po ok(lub szybciej..km) roku sprawność spada do granicy 75% własnie jak u mnie i ta już utrzymuje się stosunkowo najdłużej potem to już tylko bywa gorzej :duh:Tak , że mam nadzieję trafić.A auto z z jakiego pochodzi zdemontowany McPerson było z 95roku i z NIEMIEC a więc mam szansę

Narazie dzieki...................................... :modlitwa:

Opublikowano
poruszany był juz temat amortyzatorów a w zasadzie wkładów. Niestety wkłady do 520 są zazwyczaj inne (różnią sie trzpieniem i grubościa, i nie będą pasowały. Oczywiście w 520 zdażały sie takie wkłady jak 525, ale to zazwyczaj w kombikach. Ja włąśnie to przeszedłem i pierw zamówiłem wg katalogu wkłady do 520 i niestety nie pasowały, dopiero bilstainy dostałem wg numeru który podał mi jeden ze sklepów ktory juz takie zwroty niepasujących amorów miał. Krzysiek 525tds też miał podobne problemy z dobraniem wkładów. jezeli masz kolumny nierozbieralne to oczywiście nie zostało ci nic jak szukanie jakiejsc uzywki, ale jak wkłady to nowy amor za 300 zł kupisz bilstaina B4

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW