Skocz do zawartości

Jak otworzyc maske w e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest jakis sposob na otworzenie pokrywy silnika w e39 przed liftem.

Najprawdopodobniej mam peknieta linke gdyz dzwigienka od otwierania chodzi luzno.

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Mialem podobna przypadlosc. Trzeba odkrecic ta dzigienke i odchylic boczek i bedziesz mial na wierzchu linke jezeli pekla przy dzwigience to pociagnij kombinerkami i otworzysz maske. Dwa razy tak mialem i linka zawsze pekala w tym samym miejscu. Pozdrawiam.
Opublikowano

Bedzie to czesc nr 12, na zdjeciu z allegro widac ostatnie cyfry 595, na to by wygladalo.

Ciagnalem za wloski nie za pancerz.

Ciekawe ile mnie ta czesc wyniesie w serwisie i czy ciezko bedzie to samemu zrobic.

Mariusz1981 jak masz jakies porady co do wymiany tej linki to jestem na nie otwarty.

Dzieki wielkie.

Opublikowano
Wymiana jest prosta. Ale musisz najpierw otwirzyc maske. Zdejmujesz obudowe filtra pylkowego od strony kierowcy i bedziesz widzial ta linke odkrecasz ramie przy dzwigni i wyjmujesz. W polowie dlugosci maski masz lacznik musisz go otworzyc i zalozyc tam koncowke nowej linki. Sprawa wymiany jest bardzo prosta max 30min czasu. Szkoda kasy na serwis.
Opublikowano

Ciekawe ile mnie ta czesc wyniesie w serwisie i czy ciezko bedzie to samemu zrobic.

Niedawno płaciłem u FUSa jakieś 20-30zł. Dostępna od ręki.

pzdr

LETki