Skocz do zawartości

Spryskiwacze zapchany zbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zacznę od początku.Niedawno nalałem wody do zbiornika spryskiwaczy a potem dolałem koncentratu.Zawsze mieszałem w bańce a potem wlewałem do zbiornika.Tak zrobiłem i od tego dnia zaczęły się problemy:w czasie jazdy lała się woda z małym ciśnieniem a po jakimś czasie aby na centymetr aż się zapchało.Pompką ręczną powietrze dmuchałem do wężyków w kier.zbiornika-pomagało na chwilę.Z węża z kranu przez wlew wszystko silniczkiem spuściłem .Nalałem dobranego koncentratu i po minucie znowu zapchane.Może znacie sposób na odetkanie(wyczyszczenie zbiorniczka).Kamień osiadł czy co? :mad2:
Opublikowano
Jeżeli przedmuchiwanie pomaga tylko na chwilę, to sugeruję wymianę. Dysze spryskiwaczy nie kosztują majątku, coś ok. 30 zł/stronę.
Opublikowano
W tym rzecz,że już przed spryskiwaczami nie leci.Zapycha sie w zbiorniczku.Może jak bym go wyją to i wyczyszczę.Tylko jak??