Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatek chcialem sie przywitac jako nowy forumowicz aktywny ale nie nowy jako pasywny ;) juz korzystalem z waszych zapiskow linkow itp.. :)

Mam program INPA ... i mam w posiadaniu KWP2000+ ale nie potrafi sie polaczyc odpowiednio z autem... tzn z programem KWP2000 urzadenie bezproblemu sciaga kompaBMW z rozszezeniem bin, ale ten program tylko sciaga i tylko wpisuje... a jak zainstalowalem INPA to niechce sie komunikowac.. ma ktos jakies doswiadczenia z KWP2000 lub pomysly??

Aha chce by mi INPA zadzialalo bo podobno tym programem bede mogl zresetowac czujnik polozenia kierownicy.. po wymianie pompy hamulcowej wyswietla sie blad czujnika polozenia kierownicy a co za tym idzie nie dziala mi DSC :(

Dzieki za pomoc i pozdrawiam uzytkownikow.. :)

Opublikowano

kolego aby inpa działa poprawnie musi wykrywać napięcie aku i włączony zapłon

nie ukrywajmy że kabelek kwp2000 jest inaczej zbudowany niż kabel do inpy czy disa i raczej nie ruszysz na tym kablu niczego

najprostszym najtańszym i najszybszym rozwiązaniem byłoby przerobienie kabla od vaga na kabel do inpy disa (koszt kabla do vaga to około 50 zł koszt elementów do przeróbki znikomy bo tylko kilka zł ) troszeczkę zdolności posługiwania się lutownicą i masz kabel do inpy disa

proszę tu masz opis fotki schemat viewtopic.php?p=716794#p716794 myślę że to nic trudnego

jeśli jednak takie rozwiązanie nie wchodzi w grę pozostaje ci kupno kabelka konkretnie do softu

lub możesz wysłać mi komponenty i nieodpłatnie zlutuję ci taki zestaw

pozdrawiam