Skocz do zawartości

czy te felgi od e90 będą pasowały do mojej e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o pomoc w pytaniu czy te felgi z linka na dole pasowałyby do mojej e39. Udało mi sie je kupić 2 letnie w super stanie od kumpla z niemiec któremu ukradli auto na zimówkach (na szczeście miał ubezpieczenie :)) za 2000 zł z super oponkami przód 225/45 tył 255/40. Dodam ze moje e39 to 11/1999. Dzięki z góry

http://moto.allegro.pl/item753141970_oryginal_bmw_e90_e46_17_cali.html

Opublikowano
Nie podejdą do E-39 felga powinna mieć ET 15 a 20 tak samo otwór centrujący w E-39 jest większy ma 74mm a w innych modelach wynosi 72,4mm.
Opublikowano
przymierzyłem felge i rzeczywiście otwór centrujący jest mniejszy niż na piaście. od biedy można przetoczyć ale boję się tego zabiegu by nic nie spieprzyć. A co byście powiedzieli na jakies dystanse. Nie znam się ale jeśli et felgi jest większe jak powinno, to co jeslibym dołożył dystanse??? Powtarzam ze się nie znam ale moje oponki sa na wykonczeniu a te to igielki no i te felgi...cudo
Opublikowano
Ja przetaczałem do swojej buni od E-34 gościu zrobił to dobrze niema żadnego problemu koszt 50zł.za komplet.Ty do tych felg z linku musiałbyś założyć jeszcze dystanse między 15 a 20mm i po kłopocie.