Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

temat w sumie stary ale dokladnie nie znalazlem odpowiedzi przegladajac rozne fora i stronki,

mam navi mk3 w bmw 530d 2003r,

wszystko po wlosku i mecze sie zeby to zamienic na eng niemiecki lub pl,

jest to opisane w wielu watkach ale ja mam male pytanie

czy komputer pokladowy jest powiazany z jezykiem i softem navi?

opisze co probowalem moze ktos wpadnie na to co robie nie tak:

chcialem zmienic jezyk sposobem przytrzymania przycisku komputera na desce rozdzielczej - problem w tym ze nie mam 2go przycisku na zegarach - tylko przycisk po lewej do resetu licznika

jak go przytrzymuje z 15 sekund to wyskakuje mi jakis napis "ŁESŁE" i nic powrot do menu...

w ustawieniach komputera (ekran navi) mam do wyboru 2 jezyki Italiano i D (rozumiem ze niemiecki) wybieram niemiecki daje OK i nic nie zaznacza sie i nie zmienia sie nic...

czytalem o zmianie jezyka poprzez wejscie do trybu TEST ale jak do niego wejsc jak nie mam tego 2go przycisku komputera na zegarach?

probowalem wgrac nowy soft poprzez navi v32.. zakonczylo sie usmierceniem komputera ;) ale wgralem v21 i wszystko wrocilo do normy

ludzie pisali ze trzeba czekac 40 min az zalapie ale mi update rozpoczyna sie po 30 sekundach i trwa z 5 minut...

podczas aktualizacji softu wyskoczyl napisa "skipping language update" - dlaczego? jak to zrobic zeby wlasnie jezyki zaktualizowal.

i czy ten soft do navi w versjach v21-...-v32 to soft z roznymi funkcjami do radia/komputera/navi? czy tylko do opcji Navi w komputerze? cos nie kapuje tej roznicy i nie moge sie doszukac

co mi da zaktualizowanie do najnowszej v32? jakas roznica?

ok na koniec doszukalem sie ze mozna zmienic jezyk poprzez carsoft 6.5 - ok powiedzmy ze zmienie to tym ale ktory to bedzie jezyk - komputera? po tej zmianie bede musiaz zrobic aktualizacje z cd navi zeby mi jezyk odpowiedni wgral?

wiec pytanko co w koncu trzeba zrobic zeby zmienic jezyk

1) komputera fury

2) radia i wszystkich ustawien

3) navi