Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Taka mała wrzutka, M3 czy nie M3 :) http://www.pesch.cz/bmw/bmw-e30

Trochę śmiesznie się rozmawia ale podobno warto.

Pozdrawiam

Andy

Przeliczaja na euro np za tylna klape 100 eur do e30 znajomy od nich bral jakosc raczej marna :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanko, na alledrogo są np. przednie błotniki do e30 z laminatu za 150 zł, czy wg. Was jest to coś warte ? Jak ze spasowaniem ? Da się zrobić aby były one idealnie gładkie jak oryginały ?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• Członkowie klubu
Opublikowano

3-letni kotlet odgrzany :)

Mam pytanko, na alledrogo są np. przednie błotniki do e30 z laminatu za 150 zł, czy wg. Was jest to coś warte ? Jak ze spasowaniem ? Da się zrobić aby były one idealnie gładkie jak oryginały ?

Jak większość dorabianych elementów z laminatu - trochę trzeba zawsze popracować nad dobrym spasowaniem.

Czy da się zrobić, aby były idealnie gładkie..? wszystko się da :D Można taki element pociągnąć szpachlówką, co przy okazcji zniweluje nierówności i ubytki. Następnie zeszlifowanie na gładko i dobry lakiernik ;)

Pytanie co chcesz osiągnąć i gdzie startować..? Błotniki z laminatu nie dadzą piorunującej oszczędności na wadze (akurat ten element nie jest bardzo ciężki) i nie wszędzie są dopuszczone. Większe różnice są np. w masce, klapie bagażnika. Jeśli do cywilnego auta, to chyba w ogóle szkoda zachodu...

Czy ktoś słyszał coś na temat tapicerki drzwi z laminatu,widziałem coś takiego w E30 Tomka Smorawińskiego?

Na allegro bardzo łatwo to znaleźć. Wpisz "boczki e30" ;)

Firma się nazywa Plastil jeśli dobrze pamiętam. Spasowanie ok, ale trzeba porobić otwory (np. na klamkę) i wymyślić sobie patent na zamocowanie.

Ja użyłem spinek plastikowych... można też nitować, przykręcać wkętami, użyć nitonakrętek itp. :)

Pozdrawiam

Michał