Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W fotelu pasazera slysze ze powinien pompowac a nie czuc efektow :D jesli chodzi o strzalki gora/dol/przod natomiast tyl ,zero reakcji. Gdzie szukac ewentualnych usterek, moze ktos mial cos podobnego ?
Opublikowano
W fotelu pasazera slysze ze powinien pompowac a nie czuc efektow :D jesli chodzi o strzalki gora/dol/przod natomiast tyl ,zero reakcji. Gdzie szukac ewentualnych usterek, moze ktos mial cos podobnego ?

Podnies fotel na maksa do gory i po prawej stronie bedziesz widzial

podwieszona pompke. Sprawdz czy wszystkie przewody powietrzne

(te przezroczyste) sa cale, nie popekane i czy wszystkie zlaczki sa

okej. Sprawdz tez zawor wypuszczajacy powietrze i chyba ze dwa

trojniczki ktore sa w ukladzie. Zeby dobrac sie do reszty elementow

musisz zdjac oslony tylne fotela. Gorna sciaga sie tak - najpierw musisz

mocno pchnac ja w bok (np w lewo) odhaczy sie jeden zaczep drugi tak samo tylko w przeciwna strone. dolna trzeba o ile pamietam pchnac mocno w dol wtedy odczepia sie dolne zaczepy gorne sie wyciaga.

ostroznie bo mozna to polamac.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

heh

tyllni przycisk, to spuszczenie powietrza, dlatego jest zero reakcji i nie slychac pompowania :)

nacisnij tyl i wcisnij cialem garb, zniknie

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Marcin978 ale robisz ze mnie lamera :mrgreen: wiem do czego sluzy ale chodzi o to ze po na pompowaniu naciskanie tego przycisku nie puszcza powietrza.

Psychop , dzieki zobacze tak jak mowisz nie wiedzialem jaki mechanizm za to pompowanie odpowiada, sprawdze a jesli chodzi o oslone z tylu fotela to po prostu jest na wcisk takie metalowe "klamerki" energicznie pociagnac i wychodzi.

Dzieki panowie, odpowiem jak zrobie.Pozdrawiam

Opublikowano
Marcin978 ale robisz ze mnie lamera :mrgreen: wiem do czego sluzy ale chodzi o to ze po na pompowaniu naciskanie tego przycisku nie puszcza powietrza.

Psychop , dzieki zobacze tak jak mowisz nie wiedzialem jaki mechanizm za to pompowanie odpowiada, sprawdze a jesli chodzi o oslone z tylu fotela to po prostu jest na wcisk takie metalowe "klamerki" energicznie pociagnac i wychodzi.

Dzieki panowie, odpowiem jak zrobie.Pozdrawiam

Byc moze u mnie jest jakos inaczej - w komfortsitz oslona tylna sklada

sie z dwoch czesci i proba jej sciagniecia "na sile" zazwyczaj konczy sie

zniszczeniem ktoregos z zaczepow. sorry jesli u Ciebie jest inaczej ?

Poogladaj dokladnie te pompki i przewody, ten uklad jest prosty jak drut

i jesli tylko pompka jest sprawna, to wszystko powinno byc dobrze albo

do naprawienia.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl