Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie centralnego zamka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witan

Dzisiaj postanowilem ze uproszcze sobie zycie i zamontuje centralke na pilota i polacze ja z centralbym zamkiem auta :8)

Rozgrzebalem wiec drzwi, co pozniej sie okazalo wogole niepotrzebne :P Dostalem sie do centralki obok kierownicy(na dole pod glosnikiem) podlaczylem kabelki tak jak trzeba i tam gdzie trzeba i teraz zamykanie auta wyglada tak:

musze kliknac od 1 do 12 razy zeby zaskoczyl, a tak przewaznie jest ze ja zamykam on sie otwiera ja zamykam...az w koncu zaskoczy.

Jak juz zaskoczy to moge otwierac i zamykac za kazdym razem jednym kliknieciem.

Ale wystarczy ze odczekam 2 minuty czy nawet mniej i znowu sytuacja sie powtaza, ze aby zamknac musze to zrobic kilkakrotnie.

Any idea?

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

być moze trzeba jakiś pilot zaprogramować?? tak sądze bo miałem podobny problem. Trzeba uzyć odpowiedniej kombinacji naciskając klawisze pilota. Mój pilot działał i działał az jednego dnia odmówił posłuszeństwa. Raz zamykał a czasami nie w ząb. Ja na szczęściemiałem drugi pilot do tej centralki, bo tego pierwszego nie mam jak zaprogramować gdyż nie mam danych centralki. Mysle ze u Ciebie może być to samo chodz nie jestem na 100%przekonany.

pozdrawiam

Opublikowano

Nom tak tylko ze centralka od pilota działa poprawnie, za kazdym nacisnieciem slychac prace przekaznikow i zmienia sie polaryzacja na wyjsciu z niej:P

Obstawial bym bardziej problem z jakby to nazwac hmm...wydaje mi sie ze auto czasami mysliz e drzwi sa wciaz otwarte i otwiera zamek spowrotem.

Jaki czujnik jest odpowiedzialny za to ze autko wie ze jest juz zamkniete? W sensie ze pozamykane ma drzwi?

Pamietam ze jak rozebralem drzwi to oprocz kabelkow do centralnego zamka byly jeszcze bodajże 2 wychodzace w strone klamki, co to jest? Podgrzewanie zamka czy ki pies? :P

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie wiem, bo ja u siebie tego nie rozbierałem nigdy. Niestety ja Cie nie pomogę.

pozdrawiam i powodzenia.

Opublikowano
hej - moj patent na taki sam problem to poprowadzenie nowego kabelka 12v do centralki alarmu - wszystko zaczelo chodzic jak powinno.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Hmm nieststy po zmienieniu przewodow zasilania objawy nie ustaply.

Ale sie chyba juz przyzwyczailem...siara tylko jak pod domem musze kilka razy mrugnac kierunkami sasiedzi pewnie mysla ze sie lansuje :P

Pozdrawiam