Skocz do zawartości

[E34] JAKI KOSZT DOŁOŻENIA ELEKTRYCZNYCH SZYB PRZEDNICH??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów klubowiczów:)

Niedawno zakupiłem po rocznej męczącej przerwie . BMW E34 w bardzo ładnym stanie , lecz jak wiadomo rynek wtórny to nie diler i auto niema elektrycznych szyb z przodu mimo bogatego wyposażenia oprócz tej opcji . Chciałem się zatem spytać czy jest sporo roboty z dołożeniem elektryki na używanych częściach , chodzi mi głównie czy jest sporo roboty z ciągnięciem instalacji elektrycznych i czy E34 posiada instalacje fabryczną do elektrycznych szyb ??

Bardzo proszę o wypowiedzi , kręcić korbami w piątce deka nie przystoi:)

Opublikowano

Ja kupiłem zestaw na cztery szyby w popularnym serwisie alledrogo :D i z przesyłką 200zł mi wyszło. W zestawie były przełączniki w tylne drzwi, główne przełączniki na przód (te co przy ręcznym i biegach są), całe mechanizmy i wiązki elektryczne w drzwi. Instalacje do przełączników w przodzie miałem. W drzwiach od kierowcy również cała instalacja była, więc po rozwierceniu nitów i włożeniu nowego mechanizmu podpiąłem tylko do kostki. Od strony pasażera musiałem poprowadzić dwa przewody z mikrowyłącznika i kolejne dwa z silniczka do kostek wychodzącej z drzwi. Dalej już była instalacja.

Gorzej było z tyłu, ponieważ zestaw, który kupiłem był do innej wersji. Przewody z tylnych mechanizmów wchodziły do dużej (głównej kostki), natomiast ja miałem instalacje ze słupka wprowadzoną do małej kostki z cieniutkimi pinami i w dodatku kilka przewodów miało inny kolor. Kupiłem, więc w sklepie elektronicznym takie same piny, tylko że żeńskie i metoda prób i błędów podłączyłem wszystko :)

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg