Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Włącznik zakupiłem z allegro, ma on zapalać światła jak na akumulatorze pojawi się 13,8V. Po pojawieniu się napięcia przekaźnik załącza się i podaje na przewody, które mają załączać światła napięcie ok. 13,8V. Wszystko ok, tylko mam problem z podłączeniem tego urządzenia, a dokładnie tych przewodów, które załączają/wyłączają światła. Nie bardzo wiem gdzie je podłączyć, do włącznika dochodzą 4 przewody, próbowałem podłączyć pod nie, ale bez efektu. Może ktoś już montował taki ustrojstwo, lub dużo lepiej ode mnie zna się na elektryce?Proszę o pomoc.

Opublikowano

Właśnie, brak możliwości podłączenia pod komp, światła zaprogramowane włączają się po włączeniu zapłonu, a to lipa.

Urządzenie take można kupić za ok 30 zł.

Opublikowano
A może ktoś się orientuje gdzie znajduje się przekaźnik od świateł lub jak działa włącznik, lub na jakiej zasadzie następuje włączenie świateł od strony elektronicznej?
Opublikowano
Zaprogramowane światła włączają się po zapłonie, jeśli są włączone włącznikiem, można je wyłączyć, więc masz pełną funkcjonalność :) Jakbyś był w pobliżu mnie to bym Ci to zrobił ;)
Opublikowano

dziękuję za odpowiedzi i pomoc, ale ja jednak upierałbym się przy włączniku, który załącza światła po rozruchu silnika, jest to bezpieczniejsze(przy fachowym montażu), bo np, ciekawy jestem jak spadki napięcia zniosą przetwornice do ksenonów i żarniki, lub jak długo wytrzyma akumulator w zbliżające się zimowe dni?

Nadal podtrzymuję temat, może ktoś napiszę coś od strony technicznej?

Pozdrawiam