Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Któregoś dnia padł mi akumulator, ponieważ samochód był sprowadzany nie dawno z Niemiec, to kupiłem nowy akumulator. Chodził jakiś tydzień aż tu nagle dziś zachodzę i centralnie nie działa, wogole się kontrolki nie świecą i nie da rady odpalić. wie ktoś może coś na ten temat?
Opublikowano
kolego pewnie masz gdzies zwarcie albo w schowku albo w bagazniku i lampka bedzie caly czas swiecic to sa 2 podstawowe problemy wiec sprawdz sobie to najpierw
Opublikowano

jeżeli to nie będzie przyczyną o jakiej pisze kolega to trzeba podłączyć amperomierz do zdjętej klemy i znależć obwód który pobiera prąd

znajdziesz go wyjmując kolejno bezpieczniki i sprawdzając pobór prądu

Opublikowano

dzięki ;d Włożyłem inny akumulator, awarią była żarówka w bagażniku, tylko jest jeszcze jeden problem ;/

Teraz na liczniku nie pokazuje mi paliwa,kilometrów i temperatury :evil: bylem w servisie i nic nie znaleźli ...

Wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano
może inaczej. bylem u elektryka i wymienił mi żarówki i działa wszystko, oprócz wskaźnika paliwa, cały czas pokazuje mi rezerwę i wskazówka się nie rusza ;/ a rano było ok.

Witam miałem to samo,wskazówka opadla do zera i cały czas świeciła sie rezerwa(a w zbiorniku było 30litrów paliwa)U mnie okazało sie że sie urwał kabelek ten przy pływaku pod tylnym siedzeniem. :D