Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ile wkrętów montowane są lampy w E53 ?

Znalazłem 3 z dojściem od góry ale po ich wykręceniu reflektor nie wychodzi.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Są 4 do wszystkich masz dojście z góry.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kto Ci takich bzdur nagadał?Odkręcasz 4 wkręty dostępne z góry po otwarciu maski i wyjmujesz reflektor.
Opublikowano

Odkręciłem 4 śruby i nie da rady wyjąć lampy.

W manualu dotyczącym wymiany lamp w X5 po 2004r :

If you want to remove the entire assembly and have the headlamp washers then you may need to follow the procedure on removing the front bumper cover.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zdejmij tylko listwy maskujące pod lampą.Są na zatrzaskach.
Opublikowano

Jesteś pewien tego co piszesz ? W modelu po lifcie nie widzę tam żadnych listw pod lampami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesteś pewien tego co piszesz ? W modelu po lifcie nie widzę tam żadnych listw pod lampami.

Te listwy ściąga się tylko do 10-2003, jak masz powyżej, ( czyli po lifcie ) tej daty to według TISU musisz zdjąć zderzak :cry2: niestety to szczera prawda żadna bzdura, dopiero wtedy wyjąc reflektor . Oczywiście dodatkowo sa cztery śruby które już odkręciłeś . Jakby co mogę opisać jak zdjąć zderzak

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oooo... jeśli tak to sorry za wprowadzenie w błąd.Byłem pewny że do 2006 jest tak samo.