Skocz do zawartości

tlumik srodkowy/koncowy vs strumienica/przelotowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio mam jakas czarna serie, wszystko sie sypie po kolei :)

Bylem na kanale i okazuje sie ze koncowy jest juz wypalony, z kat. pewnie nic juz nie zostalo, wiec chce wymienic oba, tylko zastanawiam sie nad opcjami:

1) zamienniki 520 24v srodkowy i koncowy

2) zmiana na dwururke, np od 525 (tu tez rozwazam kombinacje nad strumienica badz przelotowym+zamiennik badz inny)

3) przelotowy + zamiennik 520 24v (badz inny)

4) strumienica + zamiennik 520 24v (badz inny)

Co doradzicie :) ?

Do tej pory wydech byl cichy, nie bylo go wogole wewnatrz slychac i na tym mi zalezy. Z zewnatrz byl przyjemny dla ucha rasowy dzwiek, i po zmianie sadze, ze i tak i tak sie to zmieni na inne/gorsze...

Strumienica - metaliczny dzwiek, nie wiem tylko czy slychac go w srodku (przy zamknietych oknach oczywiscie).

Jesli nie to nie przeszkadzaloby mi to.

Wszelkie super basowe tlumiki odpadaja...

Koszt wymiany obu to pewnie ze stowka bedzie jak sadze?

Pozdrawiam
Opublikowano

Ja zmienialem u siebie w m50b20 wydech z jednej rurki na caly od 525/535

Robota latwa bo wszystko pasuje. Wywalasz srodkowy z ostatnim i masz koncowy efekt. Polecam zwykle seryjne bez zadnych strumienic i glosnych wydechow. Na koniec dospawaj jakies ladne koncowki szersze niz seryjne czyli zamiast 50mm daj np. 70mm.