Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all

Jestem szczęśliwym (tak narazie sądzę) posiadaczem bmw 520i z 1992 24V mam ja od 3 dni

Po zakupie autka małem pierwszą trasę okolo 140 km pod koniec tej trasy kontrolka temperatury skoczyla mna max zatrzymalismy autko i po dłuzszaj chwili bardzo powoli dojechalismy do kolegi (okolo 6 km) u niego dolalem wode do zbiornika plyn bylo widac tylko na dnie i po okolo 30 min

przejechalem okolo 10 km ( trasa do pracy)

przez noc autko stalo spokojnie na parkingu a rano czekala mnie jazda 29 km do domu ujechalem jedynie 6 km na gazie zaczelo szarpac przełączylem na benzynke i tez zaczelo szarpac wiec ( oczywiscie temp bardzo szybko skoczyla na max) wiec szybki tel do kolegi i hol do mechanika u niego okazalo sie ze jest walnieta pompa wody ( te cholerne plastikowe wirniki )

po montazu nowej wedlug mechanika jest wszystko okej

ja jednak mam pytanie co jakis czas jakies 10 do 15 sekund słychac z silnika 4 do 5 stukow albo jak kto woli klekniec czy to sa popychacze czy moze walek i czy moze to byc wina tej nieszczesliwej jazdy

pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

Opublikowano

Witam

U mnie jest tak:cyklicznie powtarza sie cykanie i klapniecia i to sa popychacze i byc moze dzwigienki lub zaworyna jednym cylindrze.

Mechanik powiedzial zebym sie tym nie przejmowal bo nie jest tak zle :D ale ja mam m40 i to jest norma a jak uciebie to nie wiem

pozdrawiam

Opublikowano
Masz fuksa, ze glowica Ci nie pekla. Gdbys mial 12V to juz mialbys po glowicy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką