Skocz do zawartości

jak nie przeplywka to co???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mialem problem z lejacymi wtryskami,wymienilem 2 sztuki.Zaraz po tym jak odebralem auto od mechanika zauwazylem,ze wciskajac gaz na maxa auto nie ma mocy i nie przyspiesza tak jak powinno.Pierwsza rzecza jaka sprawdzilem byla przeplywka,odlaczylem wtyczke i autko zaczelo chodzic tak jak powinno,z jednym wyjatkiem po wcisnieciu gazu do dechy strasznie kopcil (wczesniej nie bylo takich problemow).Kupilem nowa przeplywke,oryginalna Boscha,wymienilem i [BAD] :mad2: .Zadnej poprawy,dalej brakuje mocy.Dodajac gazu powoli auto zachowuje sie normalnie,jak tylko wcisne gaz do dechy traci moc,nie przekracza 4000 (normalnie dochodzi do 4500)...Serdeczne dzieki za pomoc,pozdrawiam

e46 320td 2003

Opublikowano
A masz zrobiona adaptacje nowej przepływki?
Opublikowano
  • Autor

Nie potrzeba robic adaptacjii...

Opublikowano
.

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
  • Autor
Też miałem problem z mocą... w sumie to samo co u Ciebie, tylko u mnie dodatkowo skakały obroty...też myślałem że to przepływka, ale na szczęście nie. I zapewne u Ciebie jest to samo. Mój sposób:

-wywaliłem katalizatory

-przeczyściłem cały dolot (węże IC, cały IC, zawór AGR (nawet go odpiąłem- nie jest do niczego potrzebny), kolektor ssący, czujnik ciśnienia doładowania.

-elektrozaworki EGR

Po tych operacjach auto śmiga jak p o j e b a n e !!! :D Koszt to tylko 180zł (za wycięcie katów) + 5zł mycie kolektora i IC myjką wysokociśnieniową :lol:

PS. możesz także zaglądnąć do turbiny - być może ma zapieczone "kierownice" (łopatki). Tutaj link do foto-porady:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=56903

Pozdrawiam! Jestem przekonany że chodzi o jakąś błahostkę! myśl pozytywnie :)

Wielkie dzieki,za porade mam nadzieje,ze pomoze :lol:

Opublikowano

Nie potrzeba robic adaptacjii...

Co jeszcze powiesz szerloku ? Są takie gdzie nie trzeba i są takie gdzie trzeba.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....