Skocz do zawartości

Rozpórka w E34 - czy to ma sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam chęć kupić i zamontować między kielichami z przodu rozpórkę.Czy ktoś z Was może się podzielić wrażeniami po zastosowaniu rozpórki właśnie w modelu E34? Mam wrażenie, że moje auto nie jest za bardzo sztywne. Podczas jazdy czasem słychać trzaski (delikatne, ale jednak) deski rozdzielczej w okolicach szyby. Poza tym zauważyłem ,że korozja bierze po skosie ściankę między butami pasażera a komorą silnika (wzdłuż łączenia nadkola)-widać po wyjęciu wykładziny od wewnątrz.Może od wody, która cieknie podczas deszczu? Nie wiem.

Ale słyszałem opinie ,że kiedy mamy rozpórkę, to po wpadnięciu w dziurę uszkodzimy nie tyko zawieszenie po jednej stronie, ale po obydwu na raz. Poza tym mam zawieszenie standardowe i podkreślam - nie chodzi mi o poprawę właściwości jezdnych ale o zwiększenie sztywności karoserii.

A w ogóle czy ktoś z Was robił remont podłogi? (wspawanie blachy w miejsce skorodowanej)? Widzę,że w niedługim czasie czeka mnie ta "przyjemność" i nie wiem czy tylko ja mam z tym problem czy Wasze auta też zżera powoli od spodu? Chciałbym mieć spód auta i sztywność w dobrym stanie, bo technicznie i na zewnątrz jest wszystko pięknie, tylko ta cholerna podłoga :? Więc jak zamontuję rozpórkę -usztywniając przód,to nie narażę pozostałej części karoserii na uszkodzenie?

Opublikowano
Trzaski wcale nie ustąpią jeżeli masz je teraz, ktoś majstrował możliwe przy elementach tapicery , kokpitu itd. stąd te hałasy mogą być. A ruda na łączeniu może być konsekwencją jakiś napraw ale również niedrożnością odpływów w podszybiu co kiedyś mogło lecieć do kabiny właśnie tą drogą lub to i to w przeszłości.
(OO)=== OO===(OO)