Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym sie dowiedzieć naprawde ile pali BMW 320i 1992 po mieście i w trasie, ponieważ mam zamiar coś takiego sprowadzić z niemczech i ile może mnie kosztować instalacja gazowa. i czy opłaca się ten samochod kupić czy lepiej jakąś inną trójke np z silnikiem 2,5 Tdi ? bo chyba te 316 to gówno warte są ? z góry dziękuje za informacje. aa jeszcze jedno jeśli ma ktoś to cacko w gazie również chciałbym wiedzieć ile pali w LPG.
Opublikowano
Hmm... moja spalała średnio 8,5 na trasie - najmniej ile wyszła to 7,5 litra ale to nie była jazda tylko turlanie (70 - 100 km/h). W mieście niestety troszkę więcej bo od 10 do max co uzyskałem 13,5 litra (ale Kielce to nieduże miasto :) ). Teraz jeżdżę na gazie. Trasa około 10 litrów miasto około 12 - 13 litrów (mając gaz niestety pedał po prawej wciska się znacznie śmielej).
Sama radość :)
  • 6 lat później...
Opublikowano

Witam :D . Posiadam BMW e46 320d 150KM Manual po lifcie. Nosze sie z zamiarem kupienia e46 2000r przed liftem z motorem 2.0i 150KM. Oczywiscie założenie sekwencji. Spalanie mojego diesla to w lato 6.5l a w zime 8.0 litrow ON cykl mieszany, jazda powiedziałbym normalna, nie katuje auta, ale pojezdzić lubie dynamicznie, nie oszczedzam - co daje w przeliczeniu 37-46zł na 100km. W lato jak dociskam sporo 7,5l (8 zeby spaliło to musiałbym być katem dla swojego auta). Ile wynosi spalanie e46 320i na sekwencji (oczywiscie manual) i czy w zimie gdy auto jest zimne długo sie jedzie na benzynie zanim załączy sie gaz ? Jakiego maksymalnego spalania moge sie spodziewać przy benzyniaku Prosze o opinie. Tylko nie piszcie Mi ze pali 8,5 l bo jakbym moim jezdził na trasie oszczednie to by spaliła 5,8l ale przy takiej jezdzie wystarczyło by Mi Polo 1,4 Tdi :norty: Tak sie poprostu nie da przy BMW.

Warto sie w ogóle w takie coś pakować, tym bardziej ze auto mam dobre i wiekszych awari nie było a przejechałem juz 40tyś w 2 lata. Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Sekwencyjne instalacje gazowe spalają 20-25% więcej gazu niż benzyny.

Warunek to bobrze dobrane komponenty i ustawienie instalacji podczas jazdy.

Nie ma co porównywać ile spali jednemu kierowcy do tego ile spali innemu, nigdy nie będzie to miarodajny wynik