Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temecie w mojej bejcy znalazlem takie błedy mam fejs ELM 327 więc dużo nim nie moge zwojować ale podaje mi coś takiego czy ktoś może mi coś o tych bledach powiedzieć i ewentualnie wie czym są spowodowane ?

Te kody to:

P0800

P0C00

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam:)

Miałem ten sam problem, auto nie miało mocy i świeciła sie kontrolka świec żarowych.

Byly dwa błędy P0800 - regulacja ciśnienia CR przez ZME Ciśnienie zbyt niskie i P0C00- regulacja ciśnienia CR przez ZME ciśnienie zbyt niski/ min. wysterowanie .

Tłumacząc w prosty sposób było zbyt niskie ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej. wystarczylo wymienic filtr paliwa i skasowac błąd.

pozdrawiam :)

Opublikowano

Odświeżę temat, mam coś takiego samego.

Z tym że już wymieniłem filtr paliwa i nic to nie dało.

Następnie wymieniłem regulator ciśnienia na szynie CR.

Zamierzam też zajrzeć do elektroniki pompy wysokiego ciśnienia lub samej pompy i ewentualnie sprawdzić sam czujnik ciśnienia na CR.

Macie jeszcze jakieś pomysły co może być przyczyną.

Dodam że moje auto nie trzymało serii miało 142 KM a po programie ma 177 al w niskich partiach obrotów (3200) w wysokich obrotach widać że brakuje paliwa.

Opublikowano
Nie sprawdzałem jeszcze tej pompy wstępnej przed filtrem, ale na pewno wiem ze błąd jest z szyny cer bo jak zostało zmniejszone ciśnienie na CR to już jest ok. Zrobię jeszcze nowy pomiar i zobaczę co i jak.