Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam pytanko jak wymienić rozrusznik w E-36 silnik 1.8 może macie jakieś patenty na szybkie jego wyciągnięcie ? Pozdrawiam i proszę o szybkie odpowiedzi,ponieważ mam zamiar sam go wymienić.
Opublikowano
W silniku M40 i M43 można wyciągnąć rozrusznik dołem bez ściągania skrzyni ani kolektorów trzeba mieć małe ręce
Opublikowano
Odłącz akumulator odkręć śrubę klucz 10 uchwyt miernika oleju wyciąg rurę miernika poziomu oleju z miski oleju odkręcasz przewody elektryczne od rozrusznika odkręcasz rozrusznik,pod kolektorem masz na tyle miejsca że bez problemu go wyciągniesz dołem potrzebny kanał bez kanału będzie cięszko dotyczy silnika m43 w m40 wyciąga się górą trzeba zdemontować przepływomiesz górną część filtru powietrza wyciągnąć silnik krokowy i wyciągasz rozrusznik
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, mi też sie kręci ale nie wrzuca i tak sie zastanawiam bo mam bete e36 z 94 roku 1.8 i czy od e36 1.6 z 96 roku podejdzie rozrusznik?