Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Kiedyś pisałem, że mam problem z wentylacja w mojej BeMce, chodziło o smród, przy wyłączonej klimatyzacji.

Niestety od tego czasu nie poradziłem z tym sobie, a używałem kilka razy różnego rodzaju chemikalia na grzyby, i 2x ozon.

Teraz chciałem kupić sobie ozonator (za ok. 500 zł) i zaaplikować w samochodzie dużą ilość ozonu, mając nadzieję, że to pomoże, ponieważ nie byłem zadowolony z ozonowania u "fachowców" u jakich byłem.

Drugim pomysłem jest pojechanie do serwisu BMW, czy ktoś z was był ze śmierdzącą klima u BMW ? Czy warto spróbować ?

Czytałem wiele opinii o serwisie klimy w BMW, niektóre były nawet typu, że lipę walą i duża kasę biorą ?

Myślałem o serwisie w Gdańsku

Może macie kogoś godnego polecenia w Elblągu ? :)

Co myślicie ? Co lepiej wypróbować ? :)

Pozdrawiam,

Radek

Opublikowano
Poszukaj tematu w którym było opisane konkretnie, jak pozbyć się smrodu z nawiewów. Wiązało sie to o ile pamiętam z rozbiórką paru elementów aby się dostać do kanałów dolotowych, ale po ich wyszorowaniu problem znikał.
Opublikowano

No fakt zapomniałem dodać, że próbowałem rozebrać klimę i dostać się do elementów klimatyzacji m.in. parownika i wyczyścić tam wszystko, niestety nie byłem w stanie rozebrać całej deski:) Rozebrałem cały przedni panel, ale osłonka klimy była trzymana jeszcze przez górną część deski :)

Dlatego szukam jakiegoś innego sposobu.

@szpaler: widzę, że masz podobny model do mojego, czy Ty rozbierałeś swoją klimę ? :)

Chyba, że może chodzi Ci o coś innego ?? :)

Lub może ktoś mi coś doradzi w tej sprawie ? ;)

Pozdrawiam,

Radek