Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej,ostatnio jechalem autostrada podczas ogromnego deszczu polaczonego z wichura warunki byly naprawde zle,i w pewnym momencie przestaly dzialac wycieraczki,na szczescie jechalem wolniejszym prawym pasem i prawie na wyczucie zjechalem i zatrzymalem samochod na poboczu,niedzialaly wycieraczki w zadnej pozycji plus niedzialal spryskiwacz,wylaczylem silnik i po ponownym uruchomieniu wszystko wrocilo do stanu normalnego,przeczytalem gdzies ze jest to sterownik,slyszalem tez ze jak wycieraczki maja zbyt duzy opor to sterownik odetnie zasilanie,zauwazylem ze taki opor moze byc spowodowany starymi piorami ,co jakis czas guma w miejscu stykania sie z szyba zagina sie w druga stone i wycieraczka jakby pchala ja pod prad wtedy widac ze jest opor i takie chrobotanie gumy,niewiem czy napewno bylo to spowodowane oporm zbyt duzym i czy w takim przypadku sterownik odcina (jak w moim przypadku )prad?niechcialbym zeby spotkalo mnie cos podobnego ponownie,mial ktos moze podobny problem?
Opublikowano
W moim przypadku to był przekaźnik umieszczony pod prawy filtrem przeciwpyłkowym od strony kierowcy . Taka brązowa kostka . Wycieraczki przestały działać w najgorszym momencie jaki sobie można chyba wyobrazić - gęsty śnieg w mieście i akurat w miejscu ,gdzie nie miałem gdzie zjechać .. Przekaźnik można samemu wymienić . Prosta sprawa.
Opublikowano
W moim przypadku to był przekaźnik umieszczony pod prawy filtrem przeciwpyłkowym od strony kierowcy . Taka brązowa kostka . Wycieraczki przestały działać w najgorszym momencie jaki sobie można chyba wyobrazić - gęsty śnieg w mieście i akurat w miejscu ,gdzie nie miałem gdzie zjechać .. Przekaźnik można samemu wymienić . Prosta sprawa.

hej dzieki za podpowiedz ,tak wlasnie myslalem ,tak tez pisalem ,ale czy przekaznik sam zaczal dzialac ?czy moze takie sa objawy juz padajacego przekaznika ze chwilowo niedziala? wiadomo jak to jest ze zlosliwoscia przedmootow martwych ,ja tez akurat mialem tak wredne warunki i autoetrade nna dodatek wolalbym na przyszlosc tego niedoswiadczac,