Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj jechałem swoją buma i w pewnym momencie zgaslo podswietlenie kilometrów przejechanych w liczniku azegary zatrzymaly sie predkośc na jakies 50km obroty na 1200 temperaturka na polowie i paliwo na tylu co jest ekonomizer tez w jakiejs tam pozycji po wylaczeniu stacyjki nic sie nie zmienilo zadne kontrolki sie bue swiecilly oprucz poduszek i zóltej kontrolki od hamulców autko jezdzilo i odpalalo postanowilem odlaczyc akumulator na jakies kilka godzin i pomoglo po odpalaniu licznik dzialal poprawnie wskazówki opadly na zero kontrolki swiecily dzis zona pojechala imowila ze podczas jazdy zapalilsie jej ABS ESP i reczny i podobno centralny przestal dzialac ja za jkis czs poszedlem sprawdzic i wszystko oki jutrto ja jeszcze ja sprawdze co moze byc przyczyna licznik czy jakis czujnik od ABSu podobno on jest odpowiedzialny za wskazania predkosci
Opublikowano
Tak, z autopsji wiem że tylny czujnik ABS jest odpowiedzialny za wskazywanie prędkości, zliczanie kilometrów i pośrednio również za ekonomizer. Natomiast nie ma on nic do obrotów silnika, czy poziomu paliwa.